Uitleg ingrediënten dampvloeistoffen

Alle Dampvloeistoffen uit ons assortiment bevatten een combinatie van Propylene Glycol (PG), Plantaardige Glycerine  (VG), Plantaardige of kunstmatige Smaakstoffen en desgewenst Nicotine. Sommige dampvloeistoffen bevatten ook gedemineraliseerd water.

WAT IS DE FUNCTIE VAN DE INGREDIËNTEN UIT ONZE DAMPVLOEISTOFFEN?

Propyleen Glycol (PG) is een kunstmatig vervaardigde vloeistof welke bijvoorbeeld ook in Astma inhalers zit, deze vloeistof heeft een licht zoetige smaak, draagt voor het grootste gedeelte mee voor de kriebel in de keel (ook wel gier of throathit genoemd) en is vooral een hele goede smaakdrager. Voor deze stof kan men allergisch zijn, dit komt heel weinig voor.

Plantaardige glycerine (VG) Is een vloeistof welke uit de natuur wordt vervaardigd en welke ook in de voedselindustrie wordt gebruikt, deze vloeistof smaakt ook licht zoetig en zorgt voornamelijk voor de hoeveelheid damp. Deze vloeistof is een minder goede smaakdrager maar dit is goed op te lossen door meer smaakstoffen toe te voegen. Daarnaast is deze vloeistof ook erg stroperig waardoor deze niet makkelijk door alle hardware gedampt kan worden.

Gedemineraliseerd Water wordt toegevoegd om de mix van vloeistoffen te verdunnen en dus gangbaar te maken voor elke hardware.

Plantaardige en Kunstmatige Smaakstoffen: dit zijn zeer hoog geconcentreerde vloeistoffen in de meeste gevallen op een basis van Propyleen Glycol (PG). De meeste smaakstoffen zijn hetzelfde als degene die gebruikt worden in de voedselindustrie. Maar een klein gedeelte van de smaakstoffen zijn specifiek geproduceerd om dampvloeistof van te maken.

Nicotine
Alle nicotinehoudende producten welke wij verkopen hebben duidelijke waarschuwingen op de verpakkingen dit wordt aangeduid door middel van onderstaande balk en diverse waarschuwings iconen.

banner-waarschuwing

Producten met nicotine zijn niet geschikt voor personen onder de 18 jaar, niet-rokers, zwangere of borstvoedende vrouwen, personen met een allergie voor nicotinehoudende producten of personen met hart- en/of vaatziekten. Dit product is een alternatief voor het roken van tabak.


TITADAMP

Lochemstraat 87
5045 WT Tilburg
Nederland

0644923581

Kaart weergeven